Yayın İlkeleri

  1. Mali Kılavuz Dergisi hakemli dergi olup, yerel süreli yayın olarak altı ayda bir yayımlanmaktadır.
  2. Dergimizde ekonomik ve mali konularda hazırlanan makaleler yer almaktadır. Özellikle Kamu Mali Yönetimi, İhale Mevzuatı, Gider Mevzuatı ve Kamu Muhasebesi alanında yapılan çalışmalara öncelik verilmektedir.
  3. Dergiye gönderilen yazıların daha önce yayınlanmamış olması gerekir.
  4. Makalelerin yayınlanabilmesi için Editörümüzün belirlediği Yayın Kurulu/Danışma Kurulu üyelerinin olumlu görüş vermesi şartı aranır. Verilen görüşte göz önünde bulundurulacak esaslar şunlardır:
    • Araştırma yöntemi,
    • Konu bütünlüğü,
    • Konuyla ilgili eski ve yeni çalışmaları görebilmek,
    • Yararlanılan kaynaklarda uygunluk ve yeterlilik,
    • Değerlendirme yapabilme ve sonuca ulaşabilme,
    • Alanına katkı sağlama,
    • Dil hakimiyeti/anlaşılabilirlik, akıcılık.
  5. Derginin yazı dili Türkçe olup, yaygın olarak kullanılan diğer dillerde yazılmış yazılara ait çevirilerin yayınlanması yayın kurulunun kararına bağlıdır.
  6. Dergiye verilen yazıların, dergi kurallarına göre düzenlenmiş ve basıma hazır hale getirilmiş olması gerekir. Şekil şartlarına uymayan yazılar danışma kurulu üyelerine gönderilmeksizin yazara iade edilir. Yayın Kurulu/Danışma Kurulu, yazılarda imla ve içerikle ilgili olarak, yazının içeriğini etkilemeyecek düzenlemeleri yazara bildirmeksizin düzeltme hakkına sahiptir.
  7. Yayın Kurulu/Danışma Kurulu Üyelerinin düzeltmeler yapıldıktan sonra yayınlanabilir kararı verdiği yazılar Üye önerileri doğrultusunda yeniden düzenlenmek üzere yazara gönderilir. Üyelerden olumsuz rapor alan yazılar veya editör tarafından şekil şartlarına uygun bulunmayan yazılar yayınlanmaz.
  8. Yazılar yazım kurallarında belirtilen kişisel bilgilerle birlikte yayin@mukder.org.tr veya yayin@malikilavuz.com adresine gönderilmelidir.
  9. Yazarlar, yazılarını yayınlanmak üzere Mali Kılavuz Dergisine göndermekle, telif haklarını Dergiye devretmiş sayılırlar. Yayınlanan yazıların telif hakkı dergiye aittir ve referans gösterilmeden aktarılamaz.
  10. Dergide yayınlanan yazıların bilimsel, içerik, dil ve hukuki sorumluluğu yazarlarına aittir
  11. Yazarlara 3 adet dergi ücretsiz verilir, ayrıca yayın kurulunca belirlenen tutarda telif ücreti ödenir. Yazarın isteği doğrultusunda telif ücreti yerine yeter sayıda dergi gönderilebilir veya %25 indirimli olarak abonelik sağlanabilir.

Yazım Kuralları

  1. Yazılar gönderilirken ayrı bir kapak sayfası oluşturulmalı ve yazar/yazarların ismi, açık adresi, telefon ve faks numarası ile elektronik posta adresi ile banka hesap numaraları (IBAN) yer almalıdır. Ayrıca telif ücretinin ne şekilde talep edildiği belirtilmelidir.
  2. Makalenin başlığı ilk sayfanın başına sadece ilk harfleri büyük ve ortalı olarak, alt başlıklar ise küçük harflerle sola yaslı olarak yazılmalıdır. Yazarın veya yazarların ad ve soyadları, başlığın hemen altına sağa yaslı olarak yazılmalı ayrıca yazarın/yazarların akademik unvan, görev yerleri ise isimlerinin altında veya sayfanın altında (*) dipnot şeklinde verilmelidir.
  3. Yazılarda Türkçe dil kurallarına uyulmalı ve kelimelerin imlasında Türk Dil Kurumu’nun en son çıkardığı İmla Kılavuzu esas alınmalıdır.
  4. Yazılar A4 boyutunda, soldan 3 cm diğer kenarlardan 2,5 cm bırakılarak, aralık önce 0nk, sonra 6nk, satır aralığı tek olacak şekilde, 12 Punto Times New Roman (Türkçe) yazı biçimi kullanılarak iki yana yaslı düz metin ve satır sonu heceleme kullanılmadan ve 20 sayfayı geçmeyecek şekilde yazılmalıdır. Her bölümde paragraflar 1cm içe girinti yapılarak başlatılmalıdır.
  5. Makale bölümleri numaralandırılırken sadece rakamlar (1, 1.1, 1.1.1 şeklinde) kullanılmalıdır. Eserde çizelge adları üste, her kelimenin ilk harfi büyük yazılmalıdır. Resim, şekil, grafikler “Şekil” adı altında gösterilmeli, şekil ve grafikler bilgisayarda çizilmeli, sırayla numaralandırılmış olmalı, şekil yazıları alta küçük harflerle bilgisayarda yazılmalıdır.
  6. Yazıda paragraflar, girintili olmalı ve sayfa numaraları sağ alt köşede yer almalıdır.
  7. Mali Kılavuz Dergisi’nde yer alacak çalışma metinlerinin kaynakça düzeni, künye düzeni, gönderme ve alıntı ile ilgili kurallar APA (American Psychological Association – Amerikan Psikoloji Derneği) kuralları temel alınarak hazırlanmalıdır.